مزاج چیست
مزاج چیست
به زبان ساده می توان مزاج را این گونه تعریف کرد:
مزاج به مجموع ویژگی های فیزیکی ، شیمیایی ، جسمی ، روحی روانی و… بدن که باعث می شوند ما در تعادل کامل (سالم) به سر ببریم گفته می شود.در واقع مزاج همان حالت طبیعی بدن است که در حالت تعادل کامل قرار دارد و سلامت ما را کنترل می کند.
در نتیجه هنگامی که فردی بیمار می شود در اصل مزاج آن فرد تغییر کرده که یعنی تعادل طبیعی بدنش دچار مشکل شده است.
منظور از مزاج چیست
همه انسان ها از زمان تولد تا مرگ دارای مزاج هستند.این مزاج در طول مدت زندگی فرد با تغییر سن ، فصل ، محل زندگی و… تغییر می کند.اما مهمترین دلیل تغییر مزاج در مواد خوراکی هست که ما در طول روز می خوریم و می نوشیم.
مانند بدن انسان تمام اجزای تشکیل دهنده جهان هستی دارای مزاج هستند.هنگامی که ما چیزی می خوریم یا می نوشیم مزاج آن را به بدن خود انتقال می دهیم.
هنگامی که ما غذا می خوریم ، مواد تشکیل دهنده غذا وارد کبد می شوند و در آنجا پخته و آماده هضم برای بدن می شوند.
این مواد غذایی پس از پخته شدن در کبد به صورت مایع ای در میایند که به آن خلط می گویند.این خلط بسته به نوع مزاجی که دارد روی مزاج بدن ما تاثیر می گذارد.
اگر مزاج غذایی که می خوریم یا می نوشیم با مزاج بدنمان یک سان باشد باعث تعادل و حفظ سلامتی می شود ولی اگر مزاج بدنمان را تغییر دهد باعث غلبه مزاج و بیماری می شود.
به همین خاطر است که بهترین راه برطرف کردن غلبه مزاج استفاده از دمنوش ها می باشد.
در طب سنتی مزاج چیست
مزاج در طب سنتی به چهار دسته اصلی به نام های : سردی ، گرمی ، تری و خشکی و چهار دسته فرعی به نام های : سرد وتر ، سرد و خشک ، گرم و تر و گرم و خشک تقسیم بندی شده اند.
مزاج شما چیست؟ برای مزاج شناسی اینجا کلیک کنید.
دلیل نام گذاری مزاج ها به این نام ها بر می گردد به تاریخچه طب سنتی.
بدن ما هم دقیقا از همان اتم هایی ساخنه شده که در کل اجسام موجود در جهان هستی یافت می شود.در طب سنتی به جای استفاده از واژه اتم از عنصر استفاده شده است.
و جهان هستی را متشکل از چهار عنصر می داند که عبارت اند از : عنصر گرمی (آتش) ، عنصر سردی (هوا) ، عنصر تری (آب) و عنصر خشکی (خاک).
همان طور که ملاحظه می کنید طب سنتی جهان را متشکل از این چهار عنصر می داند که در نهایت بدن ما را هم شامل می شود.
مثال مزاج چیست
پس هنگامی که گفته می شود مزاج فردی گرم است یعنی فقط تا زمانی که طبیعت و تعادل فرد در حالت گرم باشد فرد در سلامت کامل است.اگر مزاج این فرد به سردی ، خشکی و یا تری تغییر کند فرد دچار بیماری خواهد شد.
البته مزاج در بدن می تواند ترکیبی باشد.یعنی ترکیبی از سرد و خشک و یا گرم وتر و… ولی هر چه که باشد ، مزاج هر فرد مانند اثر انگشت یکتا و مخصوص همان فرد است.به همین دلیل است که در طب سنتی دو نفر با بیماری مشابه دارو های متفاوت دریافت می کنند.اتفاقی که در طب مدرن نمی افتد.
در این مرحله با توجه به مطللبی که تا کنون خواندید متوجه می شوید که چرا در طب سنتی برای تشخیص بیماری از مزاج شناسی استفاده می شود؟
(برای اینکه حالت طبیعی و تعادل بدن فرد بیمار که همان گرمی ، سردی و… می باشد را تشخیص دهند و با توجه به نوع تغییری که اتفاق افتاده آن را به حالت تعادل و سلامت بازگردانند.)
برای مزاج شناسی اینجا را کلیک کنبد و برای اطلاعات بیشتر در مورد مزاج مقاله طب سنتی را مطالعه کنید.
تمامی حقوق این وب سایت محفوظ و مربوط به دمنوشیا می باشد.هر گونه کپی برداری بدون ذکر منبع پیگرد قانونی دارد.